autopulver biografi [2000]

"It’s as fresh as a northern breeze whistling through a hole in your levi`s".
Dette var plateselskapets (ARS productions, Belgia) beskrivelse av sitt nye funn, da de signet det daværende 4-manns bandet fra Norge i 1998.

Autopulver oppsto som en etterfølger av metalbandet "Jack in the Box". Da den orginale vokalisten sluttet ble han etterfulgt av Dagga, og bandet gjorde sin første opptreden under "Strømløse Konserter" sammen med Seigmen på Rockefeller i oktober 1995. Med ny vokalist og et heltent band kom nye ideer og preferanser. Musikken endret seg drastisk og et navneskifte ble da naturlig. Etter en demokratisk brainstorming rundt juletider 1995-1996 oppsto Autopulver i sin nye form..

I 1997 kom debuten "F-Words" ut på Panser Records/Norske Gram. Albumet ble Ukas Album på Petre, fikk strålende kritikker og låter som "Frisbee" og "Friday" ble radiofavoritter. Imidlertid druknet Autopulver litt i Norske Grams noe mer "folkelige" samling av utgivelser og albumet fikk aldri den oppmerksomheten mange mente det fortjente.

Imidlertid fant albumet veien til plateselskapet ARS Productions i Belgia, som fikk en musikalsk vårløsning og "F-words" ble sluppet i BeNeLux-landene april 1998. Albumet målbandt kritikerne og bandet gjorde flere store festivaljobber i Belgia og Nederland med publikumsrekord på 100.000 under en festival i Harlem utenfor Amsterdam. Med den mottagelsen Autopulver fikk i BeNeLux valgte de høsten 1998 og gå motsatt vei av mange norske band, og signerte en platekontrakt med belgiske ARS.

Det er så godt som umulig å putte bandet i en bestemt bås, men Autopulver er ofte beskrevet som levende, moderne rock/pop, inspirert av både kraftige retro amerikanske gitarer og rytmeseksjoner, samt et moderne europeisk/nordisk lydbilde. Med både drømmende, episke melodier og tekster om begjær, tapt/vunnet kjærlighet og fullstendig galskap vokser bandets identitet sterkt i takt med utgivelsene.

Innspillingen av det nye albumet ”Vapor Trails” startet sommeren 1999 i et lite studio i Oslo. Kun med enkelte ideer og tanker gikk bandet inn i studio uten å ha lagd brorparten av låtene på forhånd. Dette ble en ny opplevelse for alle som bl.a. resulterte i mer tid til å eksperimentere med nye lydbilder og teknikker. Før studioperioden hadde i tillegg Anders Hunstad blitt innlemmet som det femte medlemmet og med hans inntreden ble bruken av tangentinstrumenter også en vesentlig del av lydbildet.

I februar 2000 ble så bandets ønske om å jobbe med produsenten Zed (Kent, Andreas Johnson med flere) oppfylt. I løpet av en hektisk uke ble albumet ferdiggjort. Enkelte pålegg, redigeringer og nye ideer ble lagt til det allerede innspilte materialet og en av låtene ble sågar spilt inn på nytt. Etter dette tok Zed med seg materialet til Louis Studio i Belgia og mixet ferdig albumet slik det foreligger i dag.

ARS Productions ga ut "Vapor Trails" i BeNeLux i april 2000 med strålende kritikker etterfulgt av en klubbturné og festivalopptredener gjennom sommeren. I Norge har singelen "Remedy/Surgery" ligget på Petres a-liste i mange uker og Autopulver er endelig klar for å presentere seg i sin nye drakt her hjemme!

"Vapor Trails" kan oversettes med "jetskyer". Dessuten er det også et uttrykk for "flyktige tanker".

bmg norge

| back | home |
| snacks! | news | audiography | media |
| live | photos | tabs | communication |

©2000 autopulver, permission must be granted before reusing audio and/or graphics